rotoren-razpryskvach   polivna-sistema-v-chasten-dvor

Поливната система е много практичен избор за всяка градина. На първо място чрез нея се пести количеството вода, нужно за поливането на двора и градината. На второ място поливната система създава удобство, за което със сигурност сме си мечтали, докато сме разпъвали маркучи и разпръсквачи, а на всичкото отгоре все не сме успявали да полеем или просто сме преполивали градината си, което води до изсъхване или изгниване на част от растителността. И на трето място, няма нищо по – хубаво от това да седнем на удобно място и да съзерцаваме резултата от добре работещата си поливна система. Дозираното и равномерно напояване е изключително важна предпоставка за поддръжката на растителността в добро състояние. Необходимо е ежедневно, обилно и равномерно поливане, за да запазим тревните площи и растителността свежи през летните месеци от годината.

polivna-sistema   dekorativen-efekt-ot-polivnata-sistema

Поливна система не се изгражда само в градината. Капково напояване или капково поливане може да се изгради и във вашата зимна градина, на балкона, в офиса и при всички случай ще ви спести много главоболия. Най-важното е да се разбере, че можете известно време да не поддържате градината си, но не и да не я поливате, освен ако нямате късмета времето да се смили над вас и да ви прати дъжд.

Какво е важно за една поливна система?

Първото важно нещо за една поливна система е да се реши какъв ще е водоизточникът и ако няма такъв, да се изгради. Необходимо е да се изчислят нужните налягане и дебит и да се закупи подходяща помпа за захранването на поливната система. После се полагат захранващите маркучи, както се вижда на снимката по-долу, монтират се разпръсквачите, избира се и се закупува подходящ програматор и системата е готова за действие. Съветваме ви да не подценявате този много важен елемент, който е неизменна част от една професионално изградена градина. Трябва да се знае, че гаранция за тревата и растителността се дава само при изградена и работеща поливна система, което също се явява предпоставка за изграждането й.

mp-roteitor-Hunter   rabotest-razpryskvachi-tip-roteitor

НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ ОТ ЕКИПА НА ЕКСТЕРИОР ДЕКОР

В последно време значителният напредък в технологиите направи поливните системи по-ефективни по отношение на използването на водата. Съвременните автоматизирани поливни системи могат да се настроят да използват минимално количество вода, необходимо за поддържане на живота на растенията. Това става чрез ползването на различни видове дюзи за оптимизиране на поливането. А това от своя страна дава възможност за по-добра работа на поливната система при по-малко налягане и дебит на водата.

сглобяване на клапани за поливна система  клапани и филтър в шахта

Поливна система, ползи:

– Поливането, по правилното време с точното количество вода, води до здрави растения и тревни площи. Автоматизираната поливна система напоява само толкова колкото искате, чрез лесно настройване с програматора на системата;
– Цикълът за напояване се стартира без оглед на факта дали сте си вкъщи, както и за колко дълго отсъствате;
– В днешно време пестенето на ценни ресурси, като водата не е просто мода, а необходимост;
– Бихте могли да спестите пари за вода, ако изградите автоматизирана поливна система.
За да се получи качествена напоителна / поливна система ние препоръчваме продуктите на Rain Bird, Hunter, Galcon.
Ние никога не забравяме своята цел – да създаваме комфорт и уют за вас и вашето семейство.

rabotesta-polivna-sistema   sprey-razpryskvach

Галерия:
Напоителни системи

Статии:
Поливна система от А до Я
Автоматизирано поливане в озеленяването
Капково напояване или капково поливане