1. Изберете подходящо осветление за двора и градината си.
Насладете се на топлите летни вечери с меко ненатрапващо се осветление. Осветлението, като всяка една друга част от градината ни е много важно, за да се чувстваме ние и нашето семейство у дома си на двора. Добре подбраните осветителни тела и правилната сила на осветлението завършват екстериора по един романтичен и загадъчен начин.

2.  Изградете  воден ефект или просто изберете архитектурен елемент, който включва и вода.
Релаксирайте по време на летните следобеди под звуците на течащата, бълбукащата или скачащата вода, чрез инсталиране на воден ефект, изкуствена река, езеро, чешма и др. Следвайте нашето ръководство за това как да инсталирате воден ефект в градината.

3. Изберете стилен чадър и го монтирайте в градината.
Чадърите не само се явяват стилен елемент от една красива градина, но те създават и хладно място, на което можем да четем книга или пийнем освежаваща напитка, без да се притесняваме от жаркото обедно слънце или топлия летен дъжд.

prostranstvo-za-relaks   masa-sys-stolove-i-gradinski-chadyr   voden-efekt-v-gradinata

4. Помислете за стая в градината.
Искате ли тази перфектна идея и във вашата градина? Създаването на отделна стая в градината ви дава възможност за работа, за прекарване на свободното време само със себе си или просто казано за релакс и уединение. Тя може да е малка постройка с френски прозорци, или беседка отделена чрез растителност, а може и просто една пейка в дъното на двора с подходящо осветление за по-голям ефект в късните часове.

5. Още една идея за хора склонни към медитация и йога.
Направете си малка площадка, чрез поставянето на няколко плочи или цимент върху които монтирайте изкуствена трева или каучукова настилка за по-голямо удобство и спокойно правете своите упражнения и стимулирайте размислите си, чрез ситуиране в близост на ароматни билки или храсти, който са ви присърце.

6. Ухание в градината.
Подберете подходящи ароматни растения и ги засадете в близост до местата за сядане, до терасата, верандата, беседката или басейна. Има много видове храсти, цветя и дори дървета, които биха внесли много добро настроение и уют в градината ви.

aromatna-bjala-rosa   rosa-jylta   aromatna-lonicera

Ако харесвате нашите релаксиращи идеи, свържете се с нас и ние на драго сърце ще ги сътворим за вас.

Снимки на:   Поддръжка на градини, Поливни системи – от Екстериор Декор

Тагове: поддръжка на градини, озеленяване