Поливната система е много важна част от една професионално изградена градина. Никой няма да ви даде гаранция за растителността, която ви е насадил, ако нямате изградена и работеща поливна система, а още по-малко за тревна площ.
В началото на всеки му се струва, че ще му е забавно да полива градината си, но може ли той
да я полива всеки ден и то не в най-голямото слънце, а рано сутрин и вечер? Казвам рано сутрин и вечер, защото през летните месеци слънцето е много силно и при пречупването на лъчите му в капките вода, те се превръщат в малки увеличителни лупи водещи до прегаряне на части от растителността.

Разпръсквач ротейтор   Разпръсквач роторен   Ротор

Поливната система има най-общо няколко важни функции: да полива толкова колкото е нужно, тоест да пести вода,  да ви отмени в поливането с досадни маркучи, пръскалки, разпръсквачи и др., да не ви пречи, като полива само тогава ,когато на вас и вашето семейство е удобно.
Качественото и регулярно поливане се извършва с разпръсквачи, които се виждат само когато поливната система работи, а през останалото време са под земята. С тях се поливат тревните площи, а понякога и скални кътове и цветни лехи. За останалата растителност се грижи капковото напояване чрез  капков маркуч положен покрай растенията.
Много важна първа стъпка преди изграждането на поливна система е да се осигури надежден водоизточник, от който да се черпи вода. Обикновено се ползва изграден вече кладенец, а ако няма такъв се прави сондаж, за да се изгради. Поливането с питейна вода е противозаконно, а и доста скъпо. Трябва да се знае, че обикновено за един стандартен двор с площ от един декар е нужно около 4 куб.метра вода. Това е доста голямо количество и сами можете да си сметнете разходите при две поливки на 24 часа.

Поливна система в частен двор   Декоративен ефект от работеща поливна система   Работеща поливна система в частен двор

Нашият екип изгражда поливни системи, както в градината, така и в вашия дом и офис. Не забравяйте, че поливането на растителността е може би най-важното перо в поддръжката на една градина. Свържете се с нас, ние ще ви помогнем и отменим, чрез изграждането на автоматизирана поливна система. Свържете се с нас, чрез най-удобната за вас форма от тук.

Следва продължение … Поливна система от А до Я

Галерия: Поливни системи

Тагове:     проектиране на градини,  oзеленяване на дворове, изграждане на градини,  ландшафтна архитектура