Растенията са източник на кислород, а кислорода подобрява качеството на въздуха във всяко помещение. Има растителност подходяща за спалнята, която отделя повече кислород през нощта отколкото през деня. Такива растения са: алоето, сансевиерата и така красивите и ароматни орхидеи. Те са полезни и декоративни едновременно и лесно могат да се съчетаят, както с модерен, така и с класически интериор. При орхидеите имате много големи възможности за избор от към цветове, които да си паснат с интериорното решение на спалнята. Използвайки саксиите и самите растения за акцент, Вие внасяте разнообразие и живот, така ценен за здравето.
Голяма част от растителността в интериора абсорбира различни токсични замърсители на въздуха в жилищните помещения. Много ефективни растения, които преобразуват в безопасни, опасните вещества, са: драцена,  орхидея, шефлера, хлорофитум и др.

aloe-vera   sanseviera   orhideja

Растенията ни успокояват и пречистват въздуха в спалнята

Тези растения освен всичко друго абсорбират и преработват веществата, които се отделят от хората и животните: въглерод, метан и др. Спатифилумът, бамбука и хризантемата са най-ефективни в почистването на въздуха на биологични и биохимични токсини. Освен това, доста от растенията произвеждат фитонциди. Фитонцидите са летливи защитни вещества, които се образуват от растенията. Имат способността да потискат растежа на бактерии, гъби и някои вируси или дори да ги убиват.

sheflera

dracena   chlorofitum

Растителността в спалнята е много полезна за качеството на съня Ви

Растенията в спалнята, оказват успокоително и декоративно въздействие, което също подпомага добрата почивка и съня. Те абсорбират силните миризми, насищат въздуха с кислород и го овлажняват, подобрявайки микроклимата в затворените помещения.

Снимки на Интериорно озеленяване.