КАК МОЖЕМ ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ОЗЕЛЕНЯВАНЕТО ЗА ПОДОБРЯВАНЕ СТОЙНОСТТА НА ВАШИЯ ДОМ ИЛИ ОФИС СГРАДА?

За повечето хора покупката на къща представлява най-голямата инвестиция, която някога са правили. В днешните условия на все по-променящата се икономика, един от безпогрешните начини за увеличаване на стойността на дома е чрез качествено озеленяване.
В зависимост от това къде се намира къщата, високо качественото озеленяване лесно добавя 5 до 10 на сто към стойността на дома. Много специалисти по недвижимите имоти смятат, че качественото озеленяване може да вдигне цената на имота с до 20%. От друга страна, един зле проектиран двор или градина може да намали стойността на дома с хиляди. При продажба или отдаване под наем на жилище, първите впечатления са всичко. Това първоначално впечатление, което прави добре озелененият двор играе огромна роля за цялостното впечатление на конкретния имот от купувача.

ozelenen-dvor-povishavasht-cenata-na-imota   ozelenqvane---podobrqvane-na-stoinostta   podobrqvane-na-stoinostta-s-ozelenqvane

Двора или градината трябва да са естествено продължение на къщата, същото важи и за апартаментите с големи тераси или с възможност за интериорно озеленяване. Качественото планиране и изпълнение на озеленяването води до по-бързо сключване на сделки за продажба или наемане на имота. Нашия съвет е да се използват услугите само на ландшафтни архитекти, за да се постигнат оптималните резултати при планирането и последвалото озеленяване.

Ето някои бързи съвети за подобряване на ландшафта към вашия дом, ако има вече изграден:

•    Ако имате умрели или изсъхнали растения те трябва да се отстранят и заменят с нови.
•    Ако имате прораснали храсти и дървета те трябва да се оформят с нужните за това инструменти.
•    Нужно е да се разширят леглата на съществуващите храсти, ако те са пораснали много и да се добави в тях мулч или декоративни камъни, както и ограничителни ленти при нужда.
•    Подсяване и заменяне на отмрелите тревни площи, ако има такива.
•    Наторяване на моравата и справяне с плевелите с нужните препарати.
•    Подобряване на подходите към имота с добавяне на цъфтящи храсти и цветя.
•    Ако нямате изградена поливна система, изградете.

Поливането е много важно за една добре изглеждаща градина, двор, тераса, покрив. А ако имате изградена поливна система, погрижете се тя да работи добре. За всички тези мероприятия можем да ви помогнем, като преценим какво е нужно и го извършим навременно и в кратки срокове.
Ако имате проблем с градината към имот, който искате да продадете или дадете под наем, или имате апартамент с възможност за озеленяване на тераса или вътрешни пространства екипа на Екстериор Декор е на ваше разположение. Можете да намерите нашите координати в КОНТАКТИ.