Ландшафтната архитектура, или за по кратко озеленяване.
Озеленяването всъщност е творчески процес, който не е никак прост, но доста пренебрегван. За да може един ландшафтен архитект да придобие тази квалификация, той трябва да има академична подготовка обвързана с усет към композицията, цветовете и формите на растенията, архитектурните елементи и всичко свързано с тях. Озеленяването на една градина или парк не е хаотично засаждане на някакви растения, а една обща и цялостно изградена композиция от много елементи.

Строителна площадка   Подготвен терен за озеленяване   Озеленяване

Първата стъпка обикновено е да помислите, какво и как искате да се случи, за да може от едно разорано поле (обикновено след строително ремонтни работи по вашата къща), дворното пространство да се превърне в паркова площ или малко кътче за разтоварване на вас и вашето семейство сред природата. Не се притеснявайте, че нямате двата декара на съседа или че двора ви е разделен на две малки части. Всяко едно пространство е индивидуално и може да бъде организирано, така че да удовлетвори, ако не напълно да задоволи вашите нужди за бягство от асфалта и шума на големия град. Разбира се по-голямата площ дава по-големи и разнообразни възможности пред нас, за да задоволим вашите изисквания към идеалното озеленено райско кътче, но това не пречи на нашата фантазия да се развихри и да задоволи потребностите ви.

Озеленено пространство   Готово озеленяване   Кътче от градината

За по-лесна ориентация в голямото разнообразие от растителни видове нашия екип почти всеки ден разширява галерията Енциклопедия за по-голямо улеснение при избора ви на растителност по конкретни декоративни качества. Както написах по-горе започва се от планирането на градината ви, което е свързано с изготвяна на проектно решение – можете да се запознаете с наши проекти в галерия Проектиране на градини. Втората стъпка е реализирането на проекта на терен – галерия Изграждане на градини. Третата стъпка е свързана с добрата поддръжка на вашата нова градина, за да изглежда тя по най-добрия начин – галерия Поддръжка на градини.
Екипът на Екстериор Декор е готов винаги да ви помогне, за да можете да постигнете оптимален ефект и да сте доволни от доброто състояние на вашата градина, двор, покрив, балкон, тераса и др.
Ние даваме професионални консултации и правим корекции върху вече изградени градини, както и сме специализирани в изграждането на автоматизирани поливни системи и тяхната поддръжка.

Снимки на  Поливни системи,   Изграждане на градини – от Екстериор Декор
Тагове:     oзеленяване,  проектиране,  поливни системи, тревен чим,  изграждане на градини,  поддръжка градини, ландшафтна архитектура