Капково напояване може да бъде изградено, както в градината, така и в домовете ни. Обикновено си мислим, че това е много сложно и скъпо мероприятие, но се оказва тъкмо обратното. Капковото напояване или поливането с капков маркуч ни спестява много главоболия, като ни отменя в досадното регулярно поливане на растителността, която ни радва в дворовете и къщите ни, по всяко време от годината. Капково напояване  обикновено се изгражда в градината за поливане на дървесно-храстова растителност, алпинеуми, цветни лехи, в клоцове или големи саксии. А ако става дума за капково напояване в домовете ни, или в офиса се има в предвид за зимни градини, интериорна растителност, тераси, покривни градини и вертикално озеленяване.
Капково напояване  е метод, при който поливането е в непосредствена близост до корените на растенията. Това се извършва чрез система от тръби, кранове, фитинги, капков маркуч, дюзи за капково напояване (капкообразуватели) и филтри.

Дюзи за капково напояване   Инструменти, тръби и фитинги   Капков маркуч

Основните предимства на капково напояване са:
1. Водата се подава само в непосредствена близост до кореновата система на растенията, което води до развитието на по-малко плевели.
2. Прави се значителна икономия на вода, защото тя се просмуква директно там където е необходимо преди да се е изпарила.
3. Намаляване на консумираната енергия поради ниското налягане на системата и постигане на качествено равномерно поливане на растителността.
4. Намаляване на заболяванията свързани с влагата по листната маса и плодовете при някои растения – рози, спиреи, бегонии и др.
5. Поливане независимо от релефа на терена.
6. Възможност за пълна автоматизация на поливния процес, чрез ползването на програматор.
7. Не създава опасност от почвена ерозия.

Капков маркуч - Rain Bird   Дюза за микронапояване   Програматор

Всички, които обичат градината си или растенията вкъщи са се замисляли, какво би станало, ако те не се поливат редовно, а последствията в повечето случаи са необратими. Нашият екип може да премахне една грижа, а именно поливането на любимите ви растения, бързо и лесно. Ние знаем, какво количество вода за поливане е нужно за всяко едно растение и можем да създадем оптимални условия, чрез качествените материали с които работим. Свържете се с нас и ще получите оферта за изграждане и поддръжка на поливната система, както и инструкции за обслужването на изграденото автоматизирано капково напояване. А ако имате нужда от цялостно изграждане на поливна система не само за растителността, а и за  независимо дали са ново изградени или не, ние с радост ще планираме и изградим това удобство за вас, качествено и професионално.

Следва продължение …

Снимки на  Изграждане на градини, Интериорно озеленяване, Поливни системи – от Екстериор Декор

Тагове: проектиране, поливане, външно озеленяване, Поддръжка на градини, oзеленяване на дворове, проектиране на градини,  изграждане на градини,  поливна система, затревяване, ландшафтна архитектура, oзеленяване, фън-шуй градина, аранжиране на растения, скални градини, алпинеум, вертикално озеленяване, поливни системи