Интериорно озеленяване на офиси и офис сгради:

Позитивната настройка и работоспособността са в пряка зависимост от природната картина през прозореца и интериорното озеленяване в офиса. Доказано е от психолози, че удовлетвореността от работата на работното място е в пряка зависимост с броя растителност в офиса. Резултатите показват, че удоволствието от работата е доста по-малко при офиси, в които няма интериорно озеленяване. Там където има декоративни растения или през прозорецът се открива добра гледка към зеленина или паркова площ нещата коренно се променят. Интериорното озеленяване хората са по-спокойни и работоспособни.

rastenia-v-ofis   interiorno-ozelanqvane-v-ofis-sgrada   interiorno-ozelenqvane-na-ofisi

Изследването показало още, че хората които работят в озеленени офиси са по-щастливи като цяло. Около 80% от запитаните казвали, че се чувстват напълно удовлетворени или щастливи, докато при служители, които нямат хубава гледка процента на удовлетвореност падал до 60%. Тази статистика не е обвързана с възрастта, заплатата или длъжността на служителите в офиса. Интересен факт е че процента на удовлетвореност рязко пада, ако офиса няма никакви прозорци.

Predi-proekta-za-interiorno-ozelenqvane Интериорно-озеленяване-на-офис добре-ситоирана-растителност-в-офис

За интериорно озеленяване трябва да се мисли заедно с дизайна на самия офис, а не както обикновено след като е обзаведено помещението. На проектанската маса заедно с интериорните дизайнери идваме и ние – ландшафтните архитекти. Чрез нашия проектански и практически опит ние знаем изискванията на всяко едно растение. Колко осветеност е нужна, в каква големина саксия може то да се развива добре и какви грижи са му нужни, за да покаже изцяло декоративния си потенциал.

bonsai-ficus   interiorno-ozeleniavane-v-ofis   agloanema-v-ofis

За нас няма невъзможни неща в интериорното озеленяване:

Озеленяването на офиса не е трудно начинание. На пазара има много различни растения, както за по-тъмни офисни пространства, така и за по-слънчеви помещения. Различните цветови нюанси на цветята и съдовете, в които са засадени те могат само да ви помогнат да се усмихнете и да се почувствате по-добре, по-време на работа.
Интериорното озеленяване в офиса не бива да се смята за излишен лукс. Не забравяйте, че освен с растителност в офисите ви могат да се използват и много други декоративни елементи, като декоративни камъни, декоративни пластики, цветни пана, сухи аранжировки, свежи цветя и др. Екипът на Екстериор Декор е готов да ви помогне, както с консултации, така и с самото интериорно озеленяване на вашия офис.

Снимки на Интериорно озеленяване, Поливни системи – от Екстериор Декор