Пролетта е сезона на събуждането на природата и е нужно да помислим, от какво се нуждаят интериорните цветя в домовете и офисите ни.
– Нужда от Пресаждане:  Трябва да прегледаме всичките си  интериорните цветя, дали са прераснали и дали сме ги пресаждали миналата пролет или не. По принцип винаги е добре, ако имаме време и възможност да се погрижим добре за цветята си вкъщи и да ги пресадим (естествено не винаги е нужно – преценката ни пада върху това дали растението е  запълнило саксията си и дали скоро сме го пресаждали). Обикновено това е свързано с купуване на подходящи  саксии  (един размер по-големи от старите). Това се прави за да имат възможност корените на растението да продължат да се развиват и по този начин да дават сила на надземните части на  растението за по-добро развитие. Внимателно се изважда растението, отделя се старата почва, ако е нужно се подрязват старите корени и се почистват от изгнили такива и се преглеждат за вредители. Внимателно поставяме изчистеното растение и прибавяме подходящ субстрат в зависимост от това, какви са изискванията на растението, и поливаме добре. Ако става дума за цъфтящо растението, нека му намерим постоянно осветено място, от където е по-добре да не го местим, за да имаме повече цветове през новия сезон.

Кашпи и дренаж и влагомери   saksii-podgotveni-za-zasajdane   zasajdane-na-rastenie-za-interiora

– Нужда от Резитба: Винаги след пресаждане на едно растение е необходимо неговото внимателно  подкастряне. Изчистване от заболели и изсъхнали клонки и листа. Изрежете ги с подходяща заточена ножица, такава можете да намерите в специализираните градински центрове и магазини. Естествено, ако цветето се е сгъстило много, е добре да го поразредим малко, за да дадем възможност на повече нови леторасли да израснат през новия сезон и да се радваме на по-здраво и красиво растение. Ако имаме растение като Фикус бенджамина е добре да оформим короната му като съкратим част от върховете на клонките, за да му помогнем да се сгъсти по-бързо.

presadeni-rastenia-v-novi-saksii   poddrqzvane-i-presajdane-na-fikus   oformena-korona-na-ficus-benjamina

– Нужда от Растителна защита и профилактика: Ако имате подозрения, че вашето  растение е нападнато от някакви вредители или е заболяло, е добре първо да разберете какъв е проблема, за да намерите и решението някъде по специализираните магазини за растителна защита или в близкия цветарски магазин. Обикновено в цветарските магазини не работят специалисти по растителна защита, но все пак можете да попитате и там, с какво могат да ви помогнат или съдействат, ако вие не можете да определите заболяването. Вземете заболялото растение и им ги покажете, ако не сте сигурни. Естествено нашият екип винаги може да ви помогне, за да излекувате растенията си. Обадете ни се или ни пишете и ние ще излекуваме растенията ви с точните препарати и торове, за да имате едни здрави и красиви цветя по всяко време на годината.
Ако растенията нямат заболяване, а и да имат винаги е добре, ако са с лъскави гладки листа да се измият добре, за да се премахне праха и другите замърсявания отложили се с времето по тях.
Подхранвайте редовно цветята си, за да изглеждат те свежи и красиви. Хубаво е да ги подхранвате и пулвелизирате редовно с разтворими торове.
Екстериор Декор предлага на своите клиенти поддръжка на интериорна растителност и цветя. При нужда от такъв тип услуга винаги можете да се обърнете към екипа ни, независимо дали става дума за абонаментна или еднократна поддръжка на цветята в офиса или дома.